Wat kost een duikopleiding bij DUKLO?

De eerste twee proeflessen zijn volledig gratis. Je kan gebruik maken van een basisuitrusting, aangeboden door onze duikschool (zwemvliezen, duikbril, loodgordel en snorkel). Tijdens de proeflessen krijg je de basisvaardigheden van de duiksport aangeleerd. Wanneer je na deze lessen overtuigd bent, vragen we jou om je in te schrijven.

Het lidgeld bij onze duikschool DUKLO bedraagt €130,- In deze prijs zit de toegang tot het zwembad, elke maandagavond van 21u tot 22u30. Inclusief in de prijs zitten ook de zwembadlessen en de theoretische lessen, gegeven in ons clublokaal, de verzekering voor zowel zwembadtraining als openwaterduiken, het gebruik van duikflessen, ontspanners en trimvest tijdens de zwembadtrainingen en de aansluiting bij de federatie NELOS, inclusief het driemaandelijks tijdschrift “Hippocampus”.

Naast dit inschrijvingsgeld, betaal je als beginnende duiker éénmalig €40,- voor een NELOS-documententas dat noodzakelijke documenten bevat: een logboekje, duikboekje, cursus 1*duiker, welkomstbrochure NELOS, informatiebundel DIVES, NELOS-sticker en een Hippocampus.

Eens je een brevet hebt behaald, wordt dit ter homologatie opgestuurd naar onze federatie. Zij zorgen ervoor dat je een brevet ontvangt dat wereldwijd erkend is door de wereldduikbond CMAS. Deze homologatie is een éénmalige kost en is afhankelijk van je brevet en dient voor het starten van de opleiding betaald te worden:

  • 1*D: €141,-
  • 2*D: €74,-
  • 3*D: €60,-
  • 4*D: €51,-
  • AI: €51,-
  • Basis-Nitrox-Duiker (BND): €40,-
  • Gevorderd-Nitrox-Duiker (GND): €80,-
  • Duiker-Hulpverlener: €51,-

Indien je al een brevet hebt bij een andere federatie, kunnen wij altijd nakijken hoe wij dit brevet kunnen inschalen.

Rekening nummer DUKLO: BE18 7370 7466 3165

Wat kost een uitrusting om te duiken?

Om te duiken heb je materiaal nodig. Je moet niet alles direct kopen, via huren/lenen geraak je wel enige tijd vooruit. Zoals bij alles heb je materiaal in verschillende prijsklassen, soms afhankelijk van de merknaam, soms van de kwaliteit.

Duikflessen, ontspanners en trimvesten zijn te huur in de club tegen €4,-/stuk. Veel materiaal is ook tweedehands in goede staat te koop. Koop geen materiaal aan zonder raad te vragen aan een ervaren duiker. De levensduur van materiaal is volledig afhankelijk van hoe je het onderhoudt. Soms dient er een onderdeel vervangen te worden riempje, gesp, O-ring, … maar dat zijn de grote kosten niet. Buiten de aankoop/huur van materiaal moet voor elke duik de duikfles gevuld worden. In onze duikclub kan je gratis jouw duikfles komen vullen. In de huur van de duikfles is de vulling eveneens inbegrepen.

Voor het zwembad heb je zwemvliezen, een duikbril, een snorkel en een loodgordel nodig. Dit materiaal kost gemiddeld €120,- Duikwinkels bieden vaak promoties aan of een set. Vraag hier naar.

Voor de buitenduiken heb je volgend materiaal nodig: duikpak, handschoenen en duikbotjes, een duikbril (dat kan dezelfde zijn die je in het zwembad gebruikt), loodgordel, een duikcomputer. De gemiddelde nieuwprijs voor dit alles ligt tegen de €400,- Voor je eerste buitenduiken, kan er materiaal van clubleden geleend worden en hebben we enkele duikpakken in de club ter beschikking.

Daarnaast heb je uiteraard ook een duikfles, ontspanners en trimvest nodig. Dit kan je huren in de club. De nieuwprijs voor een basissetje ligt gemiddeld rond €600,- maar is sterk afhankelijk van het merk en de kwaliteit/type. Duikwinkels bieden vaak promoties aan of geven een korting. Vraag hier zeker naar.